Turnen

Meisjes – en jongens turnen van groep 3 tot en met 8.

De kinderen leren op een leuke ongedwongen manier de basisvormen van het turnen op verschillende toestellen zoals kast, minitrampoline, balk, brug en vloer . In de zaal staan steeds andere toestellen klaar voor weer een nieuwe uitdaging, af en toe afgewisseld met een spel. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen, en wordt in waarde gerespecteerd. Gymnastiek is erg belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling van het kind en biedt een uitstekende basis voor de sportiviteit in de toekomst. Lestijden zie onderaan pagina of via Homepagina.

12+ Groep.

Binnen deze groepen wordt meer prestatiegericht gewerkt. Maar ook hier kan iedereen mee doen op zijn of haar niveau. In deze groepen turnen meiden en jongens samen.
De leden worden meer geschoold op de diverse toestellen om hun techniek te verbeteren. 
Techniek, lenigheid en kracht worden verder ontwikkelt. Lestijden zie onderaan pagina of via Homepagina.

Damesturnen.

Op een gezellige en leuke manier wordt er gesport. Er wordt er op diverse toestellen (turn)oefeningen gedaan.
Aan het einde van de les wordt er af en toe een spel gedaan. Ook zijn er een aantal stuitbaltoernooien, waar je als lid aan mee kunt doen. Lestijden zie onderaan pagina of via Homepagina.
 

Turn2freerun.

Freerunning is een spectaculaire sport waarbij je snel verplaatst over en met obstakels. Denk buiten aan muren, daken en raillings, op grote hoogte of bijzonder locaties. Door deze sport krijg je als freerunner het gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht. Het freerunnen van buiten bieden wij aan in de sportzaal. De obstakels zijn onder andere kasten, bruggen en dergelijke. De obstakels die je tegenkomt worden uitdagingen en zo leer je steeds beter freerunnen. Freerunnen is voor iedereen, dus voor jongens en meisjes. Bij deze sport wordt er minder op techniek gelet dan bij het turnen. Bewegingen zijn vrijer. Iedereen kan op zijn of haar niveau aan deze sport mee doen. Lestijden zie onderaan de pagina of via de Homepagina

 

Gymnastiek/turnen is goed voor de lichamelijke ontwikkeling. Het doel is het op een recreatieve wijze verder uitbouwen van de motorische vaardigheden naar eigen individuele mogelijkheden. De lessen worden gegeven door gediplomeerde leiding.

Lestijden:

Dinsdag - Locatie De Leegens Grootegast (linker ingang)
16.00 - 16.45 uur: Turnen meisjes groep 3, 4 en 5. Ina.
16.45 - 17.30 uur: Turnen meisjes groep 6, 7, 8 en VO . Ina.

 

Woensdag - Locatie Dorpshuis ‘t Kompas Lutjegast (achter ingang).
19.30 - 20.30 uur: Dames turnen. Ina.

Vrijdag - Locatie Dorpshuis ‘t Kompas Lutjegast (achter ingang).
15.30 - 16.15 uur: Turnen meisjes groep 3, 4, 5 en 6. Ina.
16.30 - 17.15 uur: Turn2freerun. Ina.
17.15 - 18.00 uur: Turnen meisjes groep 7 en 8 en VO1. Ina.
18.15 - 19.15 uur: Turnen 13+ groep. Ina